Nu har det varit tyst länge...

Jag ber om ursäkt, men det har varit mycket..
Har börjat på rehabilitering, det känns jättebra! Jag känner att jag börjar komma igång med träningen och känner mig piggare, absolut! Det känns dessutom skönt att få prata om hur allt det här känns. Trivs väldigt bra med gruppen också, vi är 11 stycken, alla känns rätt positiva och öppna!
Har dessutom fått ett litet vikariat december ut i skolbiblioteket på min VFU-skola så jag har 10 timmar per vecka, vilket är toppen för jag får placera dom helst över hela veckan men åtminstone 4 dagar och behöver inte missa något på rehab..
Så det rullar, det är väl därför det är så tyst... :)
Hoppas ni mår bra allihop!

Har hittat en gammal favoritbok, d

0-348b90c41044169ec38f3ada147229ea.png

Har hittat en gammal favoritbok, det mystiska grodynglet! Så mysiga bilder!


Ont!

En sak som är bra med att att ha gjort det här förut (kortisonet alltså) är att man inte blir lika orolig för allt som känns i kroppen...
Jag ser inte någonstans att man ska få så otroligt ont överallt, men det har jag fått varje gång.. Min nacke svider, när jag håller i mitt halsband med fladdermusen som jag fått av jocke så kedjan ligger lite mot nacken känns det som om någon skär med kniv.. Fruktansvärt. Tänker att jag ska gå ut idag men det gör bara så ont att ha tröja mot ryggen.. Hu...
Skönt att det brukar gå över efter ett par dagar!
På fredag flyger jag till skellefteå!

Andreas!

Okej, du har rätt, det är bara du som kan promota dig själv, men jag kan hjälpa lite!


Gladare

Vad snabbt man märker skillnaden.
Igår var jag uppe och rörde mig mycket mer än vad jag gjort på senaste tiden, tog mig iväg och handlade, kokade in päron med ingefära och kände mig lite huslig. Till veckan får det bli att sätta igång med att städa det jag inte orkat de senaste veckorna!
Tack för alla uppmuntrande kommentarer, det har känts så skönt och jag är så glad över att min hjärna inte verkar så påverkad som jag trott...
Har kunnat sova rätt bra inatt också, igår var det värre. Vi är bjudna på barnkalas nu om ett par timmar, vi får se om jag orkar mig iväg eller inte.

Snabba bud - positiva bud!

DrP Har precis ringt.
Jag är inte passande för studien för jag har inga aktiva inflammationer, snarare har jag väldigt lite fläckar..
TJOHO!!!
Ska fortsätta med avonex för uppenbarligen funkar det, för mig en liten kortisondos i tablettform och livet k'nns faktiskt överkomligt för första gången på länge!

MR klart!

Det gick på ungefär en timme, kändes som vanligt inte alls att få kontrast (har kompisar som blivit varma i hela kroppen och mått illa) men hur kommer det sig att direkt de säger "ja då kör vi igång med en sekvens på 10 minuter" så börjar det klia överallt i ansiktet...

Arholma på allhelgons...

75111e890e3252b2c4096729444b7d78.png

Arholma på allhelgons...


och mer blir det...

Idag har jag varit på KS i ett par timmar. Större delen av tiden  (känns det som i alla fall) gick ut på att försöka få till ett urinprov. Jag är verkligen inte bra på det här med att kissa på beställning. I slutändan drack jag två koppar kaffe och en halvliter vatten vilket resulterade i att när jag väl behövde kissa fick jag springa fram och tillbaka till toaletten hela tiden.
"Ursäkta drP, jag måste får gå på toaletten, ja, igen..."
Efter lite prat med honom och förklaring på vad nya studien innebär fick jag köra igenom EKG, blodprov (jag är svår att sticka, det tog ett par försök) och lite annat.
Hur som, imorgon blir det magnetröntgen på KS så jag fick taxibiljetter både dit och hem, känns otroligt lyxigt, sen om jag passar in i studien blir det en PET-scan på måndag eller tisdag. Det känns lite jobbigare. Tydligen kommer det ta hela dagen i anspråk, de kommer ta en massa prover, gjuta en hjälm för att mitt huvud ska ligga helt stilla och sen tar själva scannen 2 och en halv timme då jag måste ligga helt stilla. Hu. Det klarar jag nog, jag tycker det känns mer obehagligt att bli stucken i artärer och så..  Har i alla fall taxi då också så jag ska åka dit i mina bekvämaste mjukisbyxor och bara ta det lugnt!
Den här studien gör de för att komma fram till snabbare diagnos, speciellt för patienter med progressiv MS. Även om jag tycker det är lite läskigt känns det ändå skönt att kunna hjälpa till med forskningen, blev ju kickad från förra studien..

tester, tester och åter tester

Nu har jag pratat med drP, det blir in i eftermiddag för att träffa honom och kolla lite, sen blir det magnetröntgen lite hastigt och lustigt och om den visar vad de vill (fråga mig inte vad det är) så blir det någon ytterligare skanning imorgon av något annat slag som var heeeelt ofarlig så länge jag inte är gravid... Ja ja. Det är tydligen någon till studie som de bad att jag sklulle vara med i, det var inget längre utan bara två olika typer av porträttering av min hjärna, och det ska väl gå bra. Man vill väl föra forskningen framåt om man kan!

Och sen lutar det åt att det blir tysabri för mig med. Känner mig lugn, det blir bra det här, de har iallafall koll på mig och det är ju inte helt fel! Det har uppenbarligen gått lite halvkass med avonex så det är väl lika bra att byta. Som min familj sa, det går iallafall att byta, vore ju värre om det bara fanns en...

Skulle träffat Pau idag men det får bokas av, nu ska jag försöka få i mig lite mat och sen är det väl dags att åka in.. Suck..


RSS 2.0