Sväng

Har varit inne i stan sen i lördags.

Inget bloggande dock! Det har mest passats på att vara tillsammans med Jocke utan att ha andra människor omkring. Älskar min familj och ön men ibland vill jag bara vara själv med honom och ligga på sängen och titta på film. Det är precis vad vi gjort sen jag kom in. Vi har haft Indiana Jones-maraton eftersom jag otroligt nog inte sett dom förut. Det har varit riktigt mysigt!

Idag träffade jag Carro inne i stan på hennes sista semesterdag och tittade lite i affärer. Tyvärr fick jag inte tag i det jag skulle ha men väl ett par korta randiga shorts på monki för 45kr på rean. jag menar nu inte att mina ben är direkt i visa-upp-i-kortkorts-snygga, men de är otroligt sköna och som pyjamas och gå runt på tomten är de oslagbara!

Vi har bestämt oss för att åka ner till Danmark den här sensommar/hösten också, den här gången blir det tillsammans med A som kör bil från Trosa så vi slipper ta tåg hela vägen (toppen!) och M och J kommer från England, så gör även S och hennes man så det ska bli superkul. Pratade med värdinnan idag och hon berättade att det blir mellan 11 och 13 personer i deras lilla hus! Jag frågade om jag och Jocke fick paxa sonens sovrum och hon sa att det redan var bestämt, plus att det är det enda rummet i huset dit katterna inte har fritt tillträde! Gulle! Ska komma ihåg allergitabletter den här gången dock!

På lördag firar vi vår första bröllopsdag. Det känns helt otroligt, vad fort ett år går! Hur som har vi äntligen kommit oss för att skicka in en annons till hemstadstidningen. Vi insåg efter ett tag att det var lika bra att vänta till ettårsdagen. Idag när jag knappade in det hela på hemsidan inser jag även att det blir knappt hälften så dyrt också! Helt galet att en stor bröllopsannons skulle kosta strax under 800 kronor samtidigt som en stor annons för ett bröllopsjubileum kostar 400! Äsch, det blir ingen stor annons iallafall, men även på de mindre var det runt hälften så dyrt.. Minsann! Ekonomiskt att vänta! Vi tittade igenom bilderna från bröllopet men kände båda att vi inte ville ha någon av de bilderna nu ett år efter. Vi lekte lite med kameran. Innan vi bestämde oss för att det nog var bäst att ta en dusch innan för att se lite fräschare ut i håret lyckades vi ta det som skulle bli bilden.

Kommer säkert inte att uppdatera bloggen innan nästa vecka, så här är den!


Minnen

Jag har åter hittat en gammal klassiker... Gåshud...


Nya håret

Jo det var det här med nya frisyren, skulle ju lägga upp bild! Är fortfarande galet nöjd, så underbart att inte behöva fixa med det nästan någonting, bara lite vax och sen är det klart! Tror det är ungefär 7cm svart kvar som ska växa ut innan jag är blond igen, det känns ju otroligt! Jag kommer säkert färga det igen efter ett tag när jag blir less...






Det syns inte själva halsbandet, men jag fick det av Jocke igår, det är en liten fladdermus i silver, tills dess att jag gör nästa tatuering eftersom jag pratar om att göra fladdermöss på ryggen.

Och sist men inte minst, min nya underbart söta te-sil!

Kväll med vattenpipa på ön.


Drama hos tandläkaren

Idag var ett nytt besök hos tandläkaren i Vällingby (nej det tar aldrig slut...) jag var rätt tidig så jag satt i väntrummet. Det var bara jag och en kvinna i 70årsåldern som stod vid receptionsluckan. Så hörde jag att recpetionisten frågade om hon bodde på samma gata som jag så jag tittade upp och då såg jag hur kvinnan bara föll ihop och ner på golvet.

Jag sprang runt soffan som var i vägen så jag kom fram till henne och lyfte upp hennes huvud och höll hennes hand samt försökte få över henne i framstupa sidoläge, men det ville hon inte. Inte för att jag tror att hon var vid medvetande egentligen, hon höll krampaktigt tag om min hand och stirrade på mig. En av tjejerna i receptionen kom runt och jag sa till henne att jag inte kan ge konstgjord andning om det skulle behövas (var säkert 10 år sen jag gick någon sån kurs!). Men tanten höll fast i min hand och började andas väldigt högt, jag hann tänka att nu är det kört, jag kan inte göra någonting! Men sen kvicknade hon till lite så när vi skulle ge henne en kudde att lägga huvudet på ville hon upp. När hon tagit sig upp och sköterskorna var där gick jag och satte mig igen, för det verkade inte om att hon ville att det skulle bli något ståhej, och hon mindes inte heller att hon svimmat så först var hon nästan arg på tandsköterskorna för att de ville att hon skulle sitta ner och dricka lite vatten...

När jag sen kom ut från tandläkaren frågade jag i receptionen om hon fått hjälp och de sa att hon inte hade velat ringa någon utan gått därifrån. usch jag hoppas verkligen att det gick  bra...

Hemma

Inne i stan med min man! Måste säga att det känns jätteskönt att ligga på sängen och titta på film med lite saft...

Åkte in idag trots att jag kunde väntat till imorgon men ville hem... Jocke sa att jag kunde stanna där ute hur länge jag ville, men fick veta nu när jag kom att han verkligen verkligen ville ha hem mig men bara inte ville säga det så jag skulle komma hem bara för hans skull. Hmm, som att det inte är därför oavsett!

Ska ladda över bilder imorgon så då kanske det kommer upp lite från veckan som gått.. Har ett helt gäng från lördagskvällen då vi satt ute hos kusinerna till halv 3.. underbart mysigt i natten...

Måste ju också lägga upp lite blombilder nu!

Pioner från Julias gård!






Havsörn med följe



Älskar att även de arga fiskmåsarna som hänger efter den kom med på bild!


Matilda på klipporna



Jag bara älskar den här bilden! Synd att jag inte lyckades få med någon av blixtarna i bakgrunden...

... och så tillbaka i stan igen då!

Sitter nydushad i lägenheten, fri från katthår!

I helgen har vi varit i Trosa hos F och samtidigt hälsat på A och hans familj. De hade katt, två stycken till och med, och sådär som katter aslltid gör när de märker att man inte gosar med dom (på grund av allergin, absolut inte med vilja!!) så blir man extra intressant och de kastar sig över en. Satt i soffan sent på kvällen när en kom fram och dråsade ihop på mitt bröst. Då kunde jag faktiskt inte hålla mig utan var tvungen att klappa iallafall liiiite, och sen var det kört. Röda ögon, nysningar och det kliar över hela kroppen, men det var ändå värt de där fem minutrarna med kattmys.. Usch vad jag hatar att vara allergisk! Dessutom ser jag på Jocke att en katt skulle göra hans liv komplett. Han blir som ett litet barn, han har ju alltid haft katt det kan ju förklara den saken..

Hur som! Nu är jag ren och njuter av det en liten stund innan det blir film och mys - utan katt, men man!

Trosa var mycket fint, det var första gången jag var där, så en glad överaskning verkligen! F är ju alltid underhållande och det var så himla trevligt att träffa A, vars två barn är helt otroligt fantastiskt fina sådär så man bara vill äta upp dom. En liten kille på 4 som berättade för mig med sina bliss-symboler att han gillade mig, och en tjej på 2 som var grymt blyg men på ett bra sätt. Bättre att vara tveksam till den okända mannen med sitt långa hår och skägg som vill leka med en.. Ha ha.. Jag tror Jocke verkligen försökte charma in sig, men det gick inget vidare, några små leenden fick han i och för sig.

4-åringen kommunicerar alltså med bliss-symboler, det är något helt nytt för mig vilket jag tycker är grymt dåligt med tanke på inriktningen på min utbildning. Nåja.. Jag är iallafall fascinerad och ska definitivt läsa in mig lite mer på det. A's fru berättade att det finns en skola här i Stockholm där man använder det och jag känner mig lite sugen på att iallafall skicka in ett cv och söka jobb där, tror det är något jag skulle kunna vara bra på! Världens finaste kille är han också, blev allt lite kär själv!

På ön

Här ute är det inte alls illa!

Igår flög örnen lågt över viken och jag fick en del fantastiska bilder, när jag kommer in till stan ska jag zomma in dom och lägga upp!

Idag har jag försökt ta sticklingar på en kaprifol som min pappa råkade klippa av jäms med marken i ett försök att rädda den, fråga mig inte hur han lyckades med det!

Igår bastade jag med J,E,M, M och F. Underbart! Snart kommer E för ett dopp mellan att han kör passbåten mellan ön och fastlandet. Imorgon drar jag och Jocke till Södertälje och träffar F innan han flyttar till Kina om ett par veckor!

Hoppas ni har en lika bra sommar som jag!

RSS 2.0