Skön kväll...

Det blir dillchips i sängen och Forgetting Sarah Marshall på laptopen..

Har lite ont i huvudet så det här känns helt lagom.




Fantastisk rolig film, precis vad jag behöver!

Nu så!

Jag har sovit som en stock i natt.

Jag och jocke låg på sängen och tittade på gamla avsnitt av Gordon Ramsey och drack milkshake. Jag hade ju bestämt att det var det jag ville ha när vi kom hem från sjukhuset om det var så att jag fick feber.

Men det kom ingen feber, kände väl kanske att det hettade lite i ansiktet och att jag inte riktigt kände mig hemma i min egen kropp, men i övrigt var det inga större problem.

Vid 21 ungefär tyckte jocke att det var lika bra att jag gick och la mig ordentligt. Då var jag otroligt trött. Skyulle tro att det berodde mycket på att all stress som jag känt över det här med sprutan släppt och att jag var helt avslappnad igen.. Tror jag somnade runt 21.45. Hade ett till täcke bredvid sängen för A sa att man kunde få frossa under natten.

Men det kom ingen frossa. Vaknade vid 6-tiden när jockes klocka ringde, sen vid 7 när han gick. Sonade om och sov lite oroligt till 8.30 ungefär då det inte var någon idé att försöka tvinga fram mer sömn.

Nu sitter jag med datorn i sängen, jocke hade köpt nya sängkläder så jag har sovit som en prinsessa med vita fina lakan med grå rosor på. Känner mig lite stel i kroppen och har ont i ryggen. Lika som igår känner jag en viss skillnad så till vida att jag är lite på spänn liksom, men med tanke på vad jag hade väntat mig är det här ingenting! Nu menar jag inte att det kommer gå såhär bra jämt, har ju  bara tagit en halv veckodos nu, men det känns faktiskt skönt. Att ta sprutan gjorde inte ont, jag klarade det utan dramatik, jag har sovit bra, jag har inte så ont. Det känns bra, nu behöver jag inte oroa mig för nästa vecka!

Nästa vecka för övrigt har jag tänkt ta bilder på det hela! Ha! You've been warned!

Första injektionen avklarad

Det blir ingen lång utläggning idag.

Rätt trött efter skola hela förmiddagen och sen info om avonexen hela eftermiddagen.

Vad jag kan säga lite snabbt är att det knappt kändes, nålen var kortare än jag hade fått för mig och jag känner mig styrkt av upplevelsen, det här klarar jag!

Nu väntar kvällen och natten då vi får se vad det blir för biverkningar.. De mer eller mindre lovade att det blir frossa och migrän i natt iaf så man får väl försöka sova så mycket som möjligt!

Svar på Veronicas utmaning!



Detta är den sjätte bilden i mitt sjätte album på datorn. Jag hoppas det är okej med dig Pau att jag lägger upp en bild på din fantastiskt fina hund!
Det här är från när Bosco sov hos mig och Jocke i två nätter förra hösten!
Det där viftet på örat är ju helt obetalbart!

Jag har egentligen ingen att utmana.. Skulle vara Matilda och Andreas då... Sjätte bilden ur sjätte albumet och en förklaring! Sätt igång! ;)

Min kreativa sida..

Idag har jag varit kreativ samt varit till tandläkaren..

Fy vad jag hatar tandläkaren.. Min nya som jag nu äntligen börjar gå till vill dra ut mina visdomständer, laga 3 tänder och hålla på.. Mmm, det beror på att jag av ren skräck väntat i över 4 år med att gå dit.. Lär er den läxan! ;)

Kreativiteten då?
Jo jag kom på igår att jag ville ha ett halsband för att visa vad MS är. Det låter säkert jättekonstigt, men jag har svårt att förklara för folk som frågar vad det är som händer med mina nervtrådar.

Ta dah!  Enter MS-halsbandet! Som än så länge är lite för kort för panduro hade slut på de pärlor som symboliserar friskt myelin, dvs fettlagret runt nervtråden... Själva nerven är blå sån metalltråd som man broderar med.. Jag tänkte inte så långt och klippte av den som ett armband man kan vira två gånger runt handleden nu, jag får köpa en ny tråd sen när jag väl bestämmer mig för att göra det längre, plus komma på ett bättre sätt att öppna och stänga det, en knut funkar halvbra.. Kanske att man kunde sätta en större pärla och en ögla som lås.. hmm. får fundera vidare på det..



Så ser det ut nu, alltså lite kort, men det kommer fixas.. de trodde det skulle ta ungefär 2 veckor innan de får in fler av pärlan jag vill ha. Det är jättefina olivformade glaspärlor.



Så ser det alltså ut när myelinet som skyddar nerven är intakt.. Alltså om man är frisk.



Det här ska då föreställa hur det ser ut där myelinet är skadat.. Kanske att jag måste hitta en bättre pärla för det, men än så länge tycker jag det funkar ganska bra! Det som var så bra är ju att de är lika stora och samma klarhet eftersom de kommer från samma tillverkare.



Och så kan man då jämföra två sidor av halsbandet (just nu armbandet) hur det ser ut på en frisk nervtråd och hur det ser ut på en skadad nerv hos en person (i det här fallet jag då) som har MS.

Är jag inte förbannat fiffig så säg?!

Puh

Nu är klockan snart halv ett och jag har precis skrivit ut uppgiften på nya skrivaren (så fantastiskt sköntn att det knappt går att beskriva). Jag vet inte om jag får godkänt, men nu lämnar jag iaf in ett bra försök.. Så får vi se..

God natt nu innan jag somnar med datorn i knät..

Nu!

Nu måste jag skriva, det går inte att komma undan längre..
Tyvärr menar jag inte här utan på min inlämningsuppgift!

Återkommer när jag presterat något av värde...

Sprutor på torsdag...

Rullar sakta

Känns som att jag inte får något gjort, sitter med böcker uppslagna, på skärmen blinkar ett word-dokument, men inga ord.. inte än...

Det kommer nog igång snart, det måste det ju göra annars vet jag inte vad jag tar mig till...

Älskade syster



Vackraste systern på vackraste ön. Båda frusna...

Oj

Igår fick jag veta att min medicin kostar mycket pengar...
väldigt mycket
Kommer upp i högkostnadsskyddet direkt nu när jag hämtar ut första månadens sprutor.. Om det inte hade varit för det hade jag inte haft råd att ha MS, bara så ni vet... Vill säga tack till er som betalar skatt för att ni gör det här till en möjlighet för mig överhuvudtaget.

MRI

Gjorde avslutande magnetröntgen idag.
Det var som vanligt ingen fara, det enda är kanske att man får bra mycket tid på sig att fundera där inne.. Över en timme låg jag med huvudet fastspänt i en bur.. De längre scannerna tog ungefär 20 minuter, och inte blev jag varnad först så jag hade kunnat klia utan helt plötsligt låg man där med hårstrån som kittlar i pannan och tror att man ska förgås om man inte får klia...

Men som sagt, det gick bra, är inte så klaustrofobisk som jag kanske trodde innan jag började med allt det här, det mesta står man ut med.. Den här gången gick det relativt lätt att hitta var droppet med kontrastvätska skulle in också så jag slapp få nålen i handen, det gör lite ondare... Det hindrade iof inte att det blödde som fasen.. tydligen.. Jag märkte det inte när jag gick därifrån, men nu när jag kom hem och tog av mig koftan märkte jag att armvecket är alldeles blodigt och den där stackars lilla kompressen är knallröd.. Men men, det har slutat blöda nu. Jag vet inte om kontrastvätskan också är lite blodförtunnande, för även förra gången blödde jag ju också rejält mer än vad jag brukar..

Där inne i röret började jag tänka på första gången jag gjorde MRI i vällingby, vad rädd jag var.. Och sen tänkte jag på nä'r jag och jocke fått veta att det nog var MS och vi stod i hissen på väg ner i läkarhuset i vällingby och jag grät och grät.. Usch vad jobbigt det var.. Det kändes verkligen då som att sjunka genom jorden, nu känns det som att jag är starkare. Jag tror till och med att det är lite tack vare sjukdomen, jag vet vad jag orkar med nu och jag vet att det här inte är slutet. Så kändes det väl lite då, som att nu var det slut...

Jag tänkte på hur fantastiskt tur jag haft som fått ha jocke vid min sida genom allt det här. Just nu tränar vi på att han ska be mig om saker och inte tvärtom.. Har väl fastnat i en rutin där han får hjälpa mig med allt för att jag inte orkat, men nu är det slut med det. Löjligt hur lycklig man kan vara över att någon ber en hämta ett glas vatten, men så är det hemma hos oss nu, båda blir glada när jag får göra något åt honom och han inte bara gör det själv.. Låter det konstigt? Jag tror det är en del i min rehabilitering...

Inne i röret fick jag lyssna på Lugna Favoriter, kan man väl säga vad man vill om, men där inne i kylan (ja det är rätt kallt, fläktar) kom Nothing's gonna stop us now med Starship, min och Carros singstar-ballad, och då påmindes jag om att jag verkligen inte är ensam, inte ens inne på magnetröntgen är jag ensam.. Väl ute gick jag genom vasaparken till st.eriksplan, galet soligt, klarblå himmel, barn som lekte... Livet är rätt härligt ändå.

lägesrapport

Ingen rotfyllning än, men har bara fått en provisorisk lagning och ska tillbaka om en månad och då får vi se vad som händer.. suck suck...
Har iaf bokat en tid för en genomgång av resten av tänderna också, det är lika bra. tandläkaren verkade dessutom trevlig och lugn så jag känner mig inte lika rädd för att gå till henne igen..

Vi har börjat med middagsfrid nu. Den här veckan har vi hittills ätit en champinjonpasta med broccoli (som var grymt äcklig så den såsen hällde vi ut och gjorde något eget). Igår fick vi sej med räkor i dillsås, skulle ha varit zuccini med också, men de hade de missat att skicka till oss och inte kom vi ihåg att köpa det heller.. Idag väntar vi på att kyckling med kokos och rotfrukter ska bli klart i ugnen.. det doftar väldigt gott och jag har höga förväntningar.. Det är en dubbelmidddag så det blir nog det imorgon också, bara värma resterna, skönt fredagsslappt.. på lördag blir det älgfärsbiff med morot och rotselleri...
Jag kan nog säga att det här är bland det bästa vi gjort! Övriga inköp i matväg har gått runt 100-lappen på hela veckan, och då har det varit grejer vi behövde köpa in, som sambal oelek och vitlök, samt annat, typ frukostbröd... Jocke får matlåda med sig, och sen när jag inte är på praktik kan jag få en också, så vi sparar nog rätt mycket skulle jag tro... Plus att det är FÖRBANNAT skönt att inte beöva fundera eller gå och handla...
Sen är det mesta ekologiskt och närproducerat (om möjligt) jag klagar inte alls, det här är toppen!

Usch och fy

Tandläkaren imorgon kl 10..
Har inget val nu, för nu gör det verkligen ont, både i tanden och i magen...

RSS 2.0